Get Adobe Flash player
Home

Verslag rootsreis Jin

Roots Jin - vrijdag 3 mei 2019

Vanmorgen de wekker maar gezet om kwart over 6. Om half 7 begon Tai Chi op het bovendek. En dat wil je natuurlijk niet missen! Luan en ik hebben meegedaan, Jin bleef lekker slapen en Bert maakte even een foto!

Om 7 uur hadden we al het ontbijt en daarna konden we nog even relaxen. We genoten van de prachtige uitzichten, we hebben nog een Vietnamese theeceremonie bijgewoond en tot slot het hoogtepunt van de dag: een brunch met daarin de gevangen inktvis van Luan! Hij was heerlijk!

Zo jammer dat dit tripje ten einde was! Het was geweldig!

Onze chauffeur en Mike stonden ons al op te wachten toen we van boord gingen en brachten ons weer terug naar Hanoi. Onderweg even een stop gemaakt bij een boerderij, waar we het land opgingen om bij alle verschillende gewassen te kijken. Luan en Jin vergeleken dit met de groentetuin van opa.
Het meest verrassende vond ik de pinda, nooit geweten aan welke plant een pinda groeit!

Rond 15.00 uur waren we weer terug in het hotel. Daar lekker gerelaxt op onze kamer, wat gelezen en muziek geluisterd!

Vanavond weer heerlijk uit eten geweest in ons favoriete restaurant. Het restaurant ligt tegenover ons hotel en het eten is er heerlijk! Ook de prijs is goed, een etentje met ons vieren inclusief drankjes kost maar 789.000 VND. Omgerekend ongeveer 30 euro.

Vanavond maar eens gebruik gemaakt van alle faciliteiten van ons hotel. We hebben gezwommen, we zijn in de sauna geweest en in het bubbelbad! Heerlijk! Vooral Jin was erg enthousiast, hij was nog nooit in een sauna geweest en vond het super! Het zwembad ligt trouwens op het dak van ons hotel. Tijdens het zwemmen heb je een prachtig uitzicht over een mooi verlicht Hanoi!

Vannacht onze laatste nacht in Azië. Morgenavond om 10 uur vliegen we weer terug naar huis.

 

Roots Jin - donderdag 2 mei 2019

Vanmorgen zijn we om 8 uur vertrokken vanuit Hanoi naar Halong Bay. Totaal duurde de reis drie uur. We hebben twee stops gemaakt bij een Friendship Store.

Om twaalf uur gingen we aan boord van ons schip. We werden meteen ontvangen met een welkomstdrankje en een welkomspraatje door onze gastheer. Daarna konden we naar onze kamers, onze koffer stond er al. Wij hebben twee kamers, met een tussendeur. Ook hebben beide kamers een eigen douche en wc en een terras met uitzicht op zee! Wat een luxe!

Om 13.00 uur hadden we een lunch, heerlijk gegeten, het was in onze ogen een diner! En zo lekker!
Na de lunch heerlijk op het dek liggen zonnen en relaxen. Er is gewoon WiFi aan boord, dus Luan en Jin vermaken zich ook uitstekend!
Om drie uur vertrokken we in een ander bootje naar een grot. Toen we die bekeken hadden gingen we met hetzelfde bootje door naar een drijvend vissersdorpje. Zo prachtig! Zelden zoiets bijzonders gezien! De bewoners in dit dorpje wonen in bootjes drijvend op tonnen. Het ligt heel mooi tussen twee bergen in, uit de wind en geen last van stromingen. Ze werken allemaal als visser. De vis wordt opgevangen in grote bakken, die ook in het water drijven. Het was een prachtig gezicht om al die grote vissen te zien rondzwemmen. De kinderen uit dit dorpje krijgen elke dag les van een leraar. Volgens de gids was er ook een belangrijk item aanwezig, wij dachten WiFi, maar het was karaoke!
Wij mochten in een kajak rond het dorpje roeien. Geweldig! Heel indrukwekkend en uniek!

Daarna weer een stukje gevaren en toen was het tijd om te zwemmen! Heerlijk om in de zee te zwemmen in zo’n prachtige omgeving! Wat een geweldige belevenis! Nog nooit gezwommen met zulke prachtige uitzichten! Het water was niet koud!
Toen we weer terug kwamen bij onze boot stonden ze ons al weer op te wachten met een drankje. Wat een luxe!

Vlak voor het eten genoten van een heerlijke Pina Colada, terwijl we lekker aan het lounchen waren op het bovendek en we aan het genieten waren van het prachtige uitzicht! Wat is dit gaaf zeg! Het lijkt wel een droom!

Het avondeten was ook subliem! Heerlijk!

Na het diner was het tijd om te vissen. Omdat het al donker was, moest eerst een lamp aan om de vissen te lokken. Luan en Jin vonden het geweldig om te doen! Het was helemaal gaaf toen Luan een inktvis had gevangen. Waarschijnlijk krijgt ze die morgenochtend bij het ontbijt...Ook zagen we een aantal kwallen voorbij zwemmen.

Wat een geweldige dag was dit, te mooi om waar te zijn! Als ze me knijpen word ik wakker en blijkt het een droom te zijn...zo mooi! Maar het is echt! Zo gaaf!

Inmiddels ligt het schip voor anker, morgen varen we verder. De rust hier nu midden op zee is ook indrukwekkend!
Tot morgen!

 

Roots Jin - woensdag 1 mei 2019

Vanmorgen een heerlijk ontbijt gehad. Ze hadden zelfs stokbrood, kaas en jam. Ook lag er weer bestek bij ons bord!
Na het ontbijt gingen we met onze gids Mike op stap. Hij zou ons vandaag Hanoi laten zien. We zijn bij de One Pillar Pagode geweest. We bezochten het Museum of Ethnology. Daar was van alles te zien over de etnische minderheden van Vietnam. We gingen naar het Ho Chi Minh Mausoleum, de Tran Quoc Pagode aan het West Lake. We hebben gewandeld door ‘the Old Quartier’ waarin we prachtige nauwe straatjes en een nauw treinspoor hebben bekeken. We zijn geëindigd bij het Waterpoppentheater. Erg origineel en leuk!
Mike heeft (soms te) veel verteld. We hebben lekker Vietnamees geluncht, we hebben Banh Mi gegeten. Een heerlijk Vietnamees broodje met vlees en groenten erin! Jammie!

Heel veel gezien vandaag en we zijn nu helemaal kapot van alle indrukken en de lange wandelingen, dus duiken we vroeg ons bed in. Hanoi is een prachtige stad.


Morgen moeten we om 8 uur klaar staan om te vertrekken naar Halong Bay.

 

Roots Jin - dinsdag 30 april 2019

We hebben heerlijk geslapen!

Wat hebben we genoten in de provincie Guangxi waar Jin 5 jaar heeft gewoond. Het is zo fijn om dit met elkaar te kunnen doen! En om Jin te kunnen laten beleven hoe het eruit ziet in zijn geboorteprovincie! Alle voorgaande dagen waren namelijk in zijn provincie! Dit hebben we allemaal niet gezien toen we er waren om hem op te halen. Heel bijzonder!

Vanmorgen was het tijd om China te verlaten. We vertrokken om half 10 richting de Vietnamese grens. Rond half 12 arriveerden we bij de grens. Op de snelweg werden al twee keer onze paspoorten gecontroleerd en uiteindelijk werden we vlak voor de grens “gedropt”. Onze chauffeur en Matthew mochten niet verder mee. Na een hartelijk en warm afscheid, we houden contact, moesten we lopend met onze bagage de grens over. Eerst China verlaten, papieren invullen, door de paspoortcontrole (hoe lang kan iemand erover doen om je paspoort te bekijken???) Eerst het paspoort van Bert, minstens 10 minuten en dat keer 4! Ook onze visum werd ingenomen.
Toen we eindelijk allemaal klaar waren kwamen er nog twee agenten ons ondervragen of Luan en Jin onze kinderen waren en of we op zoek geweest waren naar hun ouders. Wij antwoorden dat dit niet het geval was en toen mochten we doorlopen. Waarschijnlijk het goede antwoord gegeven!
Dan kom je op een stuk ‘niemandsland’ en vervolgens begint het circus opnieuw. Maar dan in het Vietnam-gedeelte. Eindelijk waren wij aan de buurt om ons paspoort aan de Vietnamese douane te laten zien, gingen ze niet akkoord. We werden alle vier door een agent meegenomen en we werden ergens neergezet waar we moesten wachten. Bleken ze te zoeken naar onze visum van China. Nou, die hebben jullie ‘buren’ net ingenomen! Werkelijk niemand die Engels spreekt om dit uit te kunnen leggen. Dus weer wachten...wachten... Uiteindelijk werd ons verteld dat we het land inmochten en kregen we een prachtige stempel bij de Vietnamese visum in ons paspoort! Fijn, dit heeft al met al twee uur geduurd!

Onze gids (Mike) stond al met smart op ons te wachten, hij had mij al geappt waar of wij bleven, maar bij de douane mag je geen mobieltje gebruiken, dus las ik het berichtje pas toen wij een stop gingen maken en ik daar pas WiFi had.

Omdat het morgen 1 mei is en dus hier iedereen vakantie heeft was het erg druk op de weg. En wij moesten erg wennen aan het chaotische rijgedrag van de Vietnamezen. Maar na 4 uur rijden vanaf de grens zijn we dan eindelijk in ons hotel in Hanoi aangekomen!

Omdat in China bijna niets werkte, hebben we eerst allemaal even een half uur op onze mobiel gezeten! Vooral Luan en Jin zijn erg blij dat hier Instagram, Snapchat, Whatsapp en Facebook werkt!

Daarna even naar de geldautomaat geweest om Vietnamees geld te pinnen. We hebben er even 4 miljoen uitgehaald!

 

Roots Jin - maandag 29 april 2019

Wat een nacht. Rond 5 uur werd ik wakker op een veel te hard bed. Ik wilde de airco wat zachter zetten. Ik kon in het donker niets vinden, dus een lampje aangedaan, Bert wakker, maar hij niet alleen, we zagen een beestje wegrennen... Eerst hadden we geen idee wat het was en het lukte ons ook niet om hem dood te meppen. Hebben we even het internet geraadpleegd, bleek het een kakkerlak te zijn! Net toen ik weer wilde gaan slapen zag Bert hem onder mijn dekbed, ik meteen mijn bed uit, bah, wat een smerig beest. Ik had geen keus, kon niet de rest van de nacht blijven staan, ik heb dus de dekens als een mummie om mij heen gewikkeld en heb vervolgens geen oog meer dicht gedaan. De lol van dit hotel was mij over en eigenlijk moesten wij hier nog een nacht slapen...Nou, mij niet gezien!
Dus om half 8 een berichtje naar Matthew verzonden en wij kregen toen de opdracht om al onze bagage in te pakken. Hij zou een ander hotel regelen. Toen wij gingen ontbijten zat op de vloer nog een grotere kakkerlak. Wij wezen hem aan en één van de personeelsleden pakt hem op en gooit het beest naar buiten. Alsof het normaal is. Brr...

Na het ontbijt snel onze bagage in de auto gepakt en vertrokken wij naar de Detian Watervallen. Prachtig! Weer genoten van het prachtige natuurschoon! Wij houden er van! Het weer was geweldig, het uitzicht geweldig en door dit alles snel het kakkerlak-hotel vergeten!
Na het bezoek aan de watervallen even heerlijk wat gedronken in een cafeetje. We hebben toen besloten om alvast richting de Vietnamese grens te rijden en te kijken of we onderweg een leuk hotelletje tegen zouden komen. Ook heeft Matthew op internet gekeken of er ergens nog iets beschikbaar was. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. We vonden na de lunch een spiksplinternieuw hotel, het is nog niet eens af, maar er was een kamer beschikbaar voor ons. Een prima plek en een prachtig hotel! Matthew is een supergids, hij heeft geregeld dat wij het geld van het vorige hotel terugkregen en zo kon dit hotel weer betaald worden!

Vanmiddag hebben we in het dorpje waar ons hotel staat nog even gevaren en een oud dorpje bekeken, Daarna nog een wandeling gemaakt in de omgeving van het hotel. Het is prachtig! Echt genieten!

Komende nacht is onze laatste nacht in China. Morgen reizen we naar Vietnam.

 
Meer artikelen...