Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Jin Roots Jin - zondag 28 april 2019

Roots Jin - zondag 28 april 2019

Wederom werden we vanmorgen om half 10 opgehaald bij het hotel. Wat een luxe, zo’n auto met chauffeur. Eigenlijk is het wel heel decadent, maar hier vinden ze het blijkbaar heel gewoon. Dus geven we ons er aan over. En genieten we er maar van!

De gids en chauffeur zorgen daarnaast ook goed voor ons. Vragen of de airco goed staat, halen lekkere broodjes (bao zi) voor ons en zetten ons overal voor de deur af. Hoe luxe wil je het hebben! Een gids is in dit gebied echt onmisbaar. Hier spreekt werkelijk niemand Engels, bij de restaurants staan prachtige borden buiten, maar voor ons echt niet te lezen. Terwijl hier werkelijk een prachtige omgeving is en ze veel meer reclame zouden moeten maken om alle toeristen hier te krijgen. Of misschien is het maar beter zo, wij houden er namelijk niet van als het zo druk is!

 

Omdat wij zo’n beetje de hele dag Engels spreken met de gids gaat het Engels van Jin met sprongen vooruit! Hij is ook al regelmatig Engels aan het spreken met Matthew! Geweldig! 

 

Vanmorgen zijn we eerst enkele leuke plekjes in Jingxi gaan bekijken. We hebben langs het water gewandeld. Sommige vrouwen doen hier de was in de rivier. Ook zijn we de Golden Mountain (Jin Shan) opgeklommen. Het uitzicht was prachtig. Daarna zijn we doorgereden naar de Tongling Grand Canyon. We hebben enorm genoten van de diepe kloven, hoge watervallen, schitterende kleuren en een prachtig grottenstelsel tijdens onze wandeling. Sommige grottenstelsels waren zo laag, dat Bert en ik flink moesten bukken.

Tijdens de wandeling hadden we het gevoel dat we in de jungle liepen (we hoorden prachtige jungle-geluiden), je kunt het vergelijken met de vlindertuin in het dierenpark in Emmen, maar dan echt. We zagen zelfs prachtige grote vlinders vliegen, helaas bleven ze niet zitten om ze te fotograferen. En aan buitenlanders zijn ze hier niet gewend, ondanks al dat moois willen ze een foto van ons maken... Verder was onze wandeling weer een onvergetelijke tocht, al het moois is weer vastgelegd door ons op de vele foto’s, maar het is in werkelijkheid nog mooier, denk aan alle jungle-geluiden en het klaterende water wat naar beneden komt!

 

Het weer was vandaag perfect, iets frisser dan de afgelopen dagen, ongeveer 25 graden! En tot nu toe nog steeds geen regen gehad, behalve bij de watervallen wat spetters...

 

Vanmiddag rond half 4 kwamen we aan in ons hotel. Omdat er hier in de omgeving geen hotels zijn die we tot nu toe steeds hadden hebben we dit keer een wat simpeler verblijf. Geen probleem, vind ik! Luan en Jin merkten meteen op dat ze hier niet gingen douchen...de douche is in de wc, naast de wastafel Tja, misschien iets te veel verwend de afgelopen dagen?

Wederom werden we vanmorgen om half 10 opgehaald bij het hotel. Wat een luxe, zo’n auto met chauffeur. Eigenlijk is het wel heel decadent, maar hier vinden ze het blijkbaar heel gewoon. Dus geven we ons er aan over. En genieten we er maar van!