Get Adobe Flash player
Home Verslag Jin

Verslag Jin

Jin - donderdag 30 juni 2011

Hier dan het eerste berichtje van ons vanuit Beijing.

Gistermiddag om ongeveer 14.30 uur vertrokken vanuit Havelte. Vijf minuten voordat we weggingen bezorgde de gemeente Westerveld ons een brief waarin stond dat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog a.s vrijdag ontmanteld zal worden. In verband met de veiligheid mogen we op die dag niet aanwezig zijn in ons huis. We hopen nu maar dat de buren of opa Geert de goede kaart voor het raam zal zetten! En wij hopen maar dat over drie weken ons huis er nog staat smiley! We werden uitgezwaaid door de opa's en oma en Bert en Dennis hebben ons naar Schiphol gebracht. Op  Schiphol ontmoetten we al snel de andere echtparen, die met ons meereizen. Totaal zijn we met 5 echtparen en drie meisjes naar Beijing vertrokken. Allemaal om een zoontje op te halen.

Het vliegtuig vertrok precies op tijd (ongeveer 21.00 uur) en ook de reis verliep voorspoedig. We hebben alledrie  wel een beetje geslapen, maar dat lukt niet zo goed zittend, opgevouwen op een veel te krappe plek voor lange personen. Maar ook Luan, die toch een stuk kleiner is, heeft niet echt goed geslapen.

Na een vlucht van ongeveer 10 uur, zijn we om 13.00 uur Chinese tijd geland. Luan keek haar ogen uit. Al die Chinezen op het vliegveld was heel indrukwekkend voor haar. Nadat ze allles stilletjes een poosje bekeken had zei ze: " Dit voelt alsof ik thuis ben".

Op het vliegveld werden we opgewacht door Eric (van  BLAS, de reisorganisatie) en heeft ons begeleid naar het hotel. Daar hebben we eerst even een klein uurtje geslapen en zijn daar naar de Carrefour geweeest om wat water en chips te kopen. In al die drukte daar kwamen we Vivian tegen. Vivian was  zeven jaar geleden onze begeleidster van BLAS en herkende ons meteen.  Ze had het druk, maar gaf aan dat we haar waarschijnlijk nog wel zouden spreken een dezer dagen.  

Vanavond met de hele groep uit eten geweest, echt Chinees eten gehad. Het smaakte prima.

Verder voor vandaag geen nieuws te vermelden. Morgen gaan we naar de Chinese Muur en brengen een bezoek aan het zomerpaleis. Het weer is hier goed. Vandaag was het ongeveer 29 graden. We hebben een kamer met airco, dus heerlijk koel slapen.

Morgen is het 1 juli, de verjaardag van Jin. Heel apart dat we nog niet samen zijn, maar toch wel heel dichtbij.