Get Adobe Flash player
Home Verslag Jin

Verslag Jin

Jin - zaterdag 23 juli 2011

Vandaag echt het laatste verslag op deze website. We zijn nu een paar dagen thuis en het gaat echt goed met ons. We slapen allemaal goed en ook Jin begint al aardig te wennen. We denken dat Jin het hier wel naar zijn zin heeft. Hij is al even met Luan mee geweest naar school. Hij speelt graag buiten, het liefst op zijn trekker, of met zijn fiets. De eerste dag wilde hij nog niet zoveel eten, maar sinds vandaag gaat dat ook al stukken beter.

Jin vindt het erg leuk om met andere kinderen te spelen en is totaal niet bang of verlegen. De taal is nog wel eens lastig, maar we begrijpen elkaar steeds beter. Jin is voortdurend woordjes aan het herhalen en oefenen. Hij begrijpt ons ook steeds beter. Als we niet weten wat hij bedoelt, dan pakken we zijn hand en neemt hij ons mee. Vandaag was hij zelfs al aan het zingen en kwamen wij erachter dat hij het erg leuk vindt om te helpen in de keuken. Hij heeft vanmiddag de broccolli gewassen en heeft de gootsteen schoongemaakt. Ook vond hij stofzuigen een leuk klusje. Handig zo'n huishoudelijke hulp, en ondertussen zong hij Vader Jacob in het Chinees.

En zo is er een eind gekomen aan ons geweldige avontuur in China. Ondanks dat het voor ons vieren nu echt gaat beginnen komt er toch een eind aan deze website. Wij proberen nu met ons vieren de draad weer op te pakken en gaan dat doen zonder verslagen op deze website. Wij willen jullie bedanken voor jullie belangstelling, meedeleven, gelukwensen en berichtjes.