Get Adobe Flash player
Home Verslag Jin

Verslag Jin

Jin - vrijdag 1 juli 2011

Vanmorgen om 7 uur ging de wekker. Na het heerlijke ontbijt vertrokken wij om ongeveer negen uur richting de Chinese Muur. Het regende erg hard, maar het was niet koud. Gelukkig hadden we in de bus weinig last van de regen. Onderweg zagen wij het stadion van de Olympische Spelen (het vogelnest). Na ongeveer anderhalf uur rijden waren wij bij de Chinese Muur. Inmiddels was het ook gestopt met regenen.

Enthousiast begonnen we met het beklimmen van de Muur, maar dat viel niet mee. We waren drijfnat van het zweten, het was erg warm en benauwd. Toch was het weer een indrukwekkende belevenis.  

Daarna vertrokken we naar de Friendship-store. We gingen daar lunchen en konden rondkijken in deze toeristische winkel. Luan heeft een mooie ketting gekocht.

Tenslotte hebben we het Zomerpaleis bezocht. Ook dit was een leuke belevenis. Alle excursies van deze dag hebben we 7 jaar geleden ook bezocht. Het meest opvallende verschil met de vorige keer was de drukte. Je kan goed merken dat in China nu ook het vakantieseizoen is aangebroken. Vooral in het Zomerpaleis was het enorm druk.

Het tochtje met de Drakenboot was volgens Luan het hoogtepunt van deze dag. En de pizza in de Pizzahut eten vond ze geweldig. Het Chinese eten wordt niet zo gewaardeerd door Luan. Alhouwel ze erg goed met stokjes kan eten.

Vandaag is het de verjaardag van Jin. Heel raar om dit nog niet te kunnen vieren. We hopen maar dat hij in zijn pleeggezin dit heeft kunnen vieren.

Morgen vliegen we naar Nanning. Wederom lang in het vliegtuig zitten. Totale vliegtijd 5 uur! Kortom: morgen veel reizen en wat rondhangen op het vliegveld. We reizen met ons drietjes naar Nanning, we zullen de gezelligheid van onze reisgroep zeker missen!