Get Adobe Flash player
Home Verslag Jin

Verslag Jin

Jin - zondag 3 juli 2011

Vandaag heeft Luan ook een verslagje geschreven voor groep 4a. Kijk maar onder het kopje: Luan in China!

Vanmorgen om kwart over 9 wakker geworden. Eerst hebben we ontbeten.

Na het ontbijt zijn we naar de supermarkt geweest om wat inkopen te doen. Ook op zondag zijn hier de winkels allemaal open. Dat is een geweldig avontuur. Vooral de visafdeling was voor Luan erg wennen. Je kunt zelf aanwijzen welke vis je wil eten en hij wordt zo voor je uit een bak gevist. Vooral de schildpad in een netje vond Luan erg zielig. De foto's zeggen genoeg, de geur is ook niet fijn...Maar daar hebben jullie geen last van smiley.

 Vanmiddag zijn we eerst naar het park geweest. Dit park ligt naast ons hotel. Het is een mooi park en voor kinderen erg veel te doen. Luan vond het niet zo leuk, ze had erg last van de warmte. Het is hier echt heel warm en vochtig. Zelf de lens van de camera is voortdurend beslagen. In het park hadden wij erg veel bekijks. Veel mensen fotograferen ons stiekem in het voorbijgaan, maar vanmiddag was er een gezin die ons staande hield en erg graag met ons op de foto wilde. Ook zwemmen er veel koi-karpers in de parkvijver. Het park zullen we de komende dagen vast wel vaker bezoeken.

De rest van de middag zijn we in het zwembad geweest, daar vond Luan het geweldig. Het enige minpuntje was de badmuts. We hebben er toch maar een paar aangeschaft, maar hebben geen foto's genomen, misschien later sad. Het water was overigens erg lekker warm. Dit is het uitzicht vanuit onze hotelkamer:

Wij hebben deze dag dus lekker relaxed doorgebracht. Vanavond nog even een wandelingetje gemaakt. Alles is erg mooi verlicht en de temperatuur is dan lekker (nog ongeveer 28 graden).

Het verblijf in Nanning is heel anders dan in Beijing. De mensen hier spreken nauwelijks tot geen Engels. Je ziet hier eigenlijk geen buitenlandse toeristen. In Beijing zijn borden, reclame,plattegronden e.d. ook in het Engels te lezen, hier zie je echt alleen Chinese tekens. Het diner 's avonds is ook apart, we krijgen het hoofdgerecht niet tegelijk. Soms zit er wel een half uur tussen.

Morgenmiddag om ongeveer 15.00 uur (bij jullie is het dan 9.00 uur in de ochtend!) krijgen we Jin. We verheugen ons er erg op en ook  Luan kan haast niet meer wachten.

Wij vinden het geweldig om alle berichtjes, mailtjes, sms-jes te krijgen en te lezen. Het is fijn om te weten dat jullie met ons meeleven. We proberen ook morgen snel wat op de site te zetten, maar weten niet zeker of het gaat lukken. We zijn dan in een nieuwe situatie met Jin en dat gaat zeker voor!