Get Adobe Flash player
Home Verslag Jin

Verslag Jin

Jin - vrijdag 8 juli 2011

 Het is geweldig om al jullie berichtjes te lezen. Dat doet ons erg goed.

Vanmorgen rustig aan begonnen. Uitgeslapen tot 9 uur, heerlijk is dat.

Hannah kwam vanmorgen bij ons met alle documenten. Deze moesten wij controleren. We moesten alles goed nalezen, want een foutje mag echt niet. Alles is in het Chinees en Engels. Aangezien ons Chinees niet zo goed is hebben wij de Engelse versie maar gecontroleerd. In 1 document was een foutje gevonden, dus Hannah moest daar achteraan om het te laten verbeteren.

Vanmiddag hebben wij bootje gevaren op het meer in het park.  Toen Jin mocht sturen was alles goed. Hij vond het geweldig. Daarna was Luan aan de beurt. Dat vond Jin maar niks. Kwaad dat hij was angry, en leg hem dan maar eens uit dat het eerlijk is om allebei een kwartier te mogen sturen. Gelukkig liet Luan zich niet wegsturen en is Jin lang niet zo sterk als mama smiley.

Na het bootje varen weer terug naar onze hotelkamer om even af te koelen.

Jin heeft de Nintendo ontdekt. Hij vindt hem helemaal geweldig, hij heeft gisteren bijna de hele busreis Mario Party gespeeld. Ideaal om je tijdens lange reizen te vermaken. Vanmorgen kwamen wij er achter dat Jin bijna zijn hele R4-kaartje met spelletjes had gewist. Hoe hij het voor elkaar gekregen heeft weten we niet, maar probeer dan maar eens uit te leggen dat hij de spelletjes heeft gewist. Hij was toen ook erg verdrietig dat hij de spelletjes niet meer kon vinden. Onze "redder-in-nood" Hannah heeft hem toen uitgelegd dat hij zelf de spelletjes heeft gewist. Dit zijn de moeilijkste momenten, een klein driftig kereltje, dat erg verdrietig is, niet kunnen uitleggen wat er aan de hand is. Vanmiddag na het bootje varen heeft Hannah ons megenomen naar een soort Media-Markt en hebben we een kaartlezertje gekocht en vanavond heeft Bert het R4-kaartje van Luan gekopieerd naar de Nintendo van Jin via de laptop en kan hij morgen in het vliegtuig Mario Party spelen. Pfff, happy end!

Ook hebben we vanmidddag het paspoort van Jin opgehaald. Hij kan nu met ons mee naar Beijing.

Vanavond hebben we Hannah mee uit eten genomen, Hannah wist een goed restaurant. Volgens Hannah was het niet zo ver, dus lopend ernaar toe. Maar dat viel enorm tegen. Het was in de warmte een fikse wandeling. De terugweg maar een taxi besteld. Dat was omgerekend maar 80 cent smiley. We haddden vanmorgen een mooie armband gekocht voor Hannah, om haar te bedanken voor haar geweldige inzet en Luan heeft deze vanavond aan Hannah gegeven. 

Het eten is hier trouwens ook niet duur, vanavond waren wij voor 5 personen 250 RMB kwijt (ongeveer 25 euro).

Morgen vliegen we terug naar Beijing. Hannah heeft Jin voorbereid. Hij lijkt hem fantastisch om in een echt vliegtuig te gaan! En wat zullen we Hannah missen. We hopen maar dat Eric, onze begeleider in Beijing, Kantonees, de taal van Jin spreekt. In Beijing spreekt bijna iedereen Mandarijn.  In ieder geval mogen we Hannah bellen als dat niet zo is en wij Jin niet begrijpen.