Get Adobe Flash player
Home Verslag Luan

Verslag Luan

Luan - vrijdag 12 maart 2004

Vanmorgen zijn we om kwart over zeven opgestaan. Nadat we heerlijk hebben ontbeten vertrokken we om half negen met de bus richting Chinese Muur. De Muur is erg stijl en is eigenlijk één grote lange trap met treden in verschillende hoogten. Het weer was prachtig (zonnig en ong. 15 graden) en het uitzicht was grandioos. Bij aankomst was het nog rustig, maar gedurende de ochtend werd het steeds drukker. Wij vonden het heel indrukwekkend om op deze beroemde muur te lopen.
Tussen de middag hadden we een lunch in een 'Friendshipstore', een soort staatswinkel. Nou ja, lunch: het was weer een compleet Chinees diner. Na deze lunch kon je inkopen doen in de souvenirshop.
's Middags ging de reis naar het Zomerpaleis. Gedurende de diverse dynastieën was dit het zomerverblijft van de keizers en keizerinnen. Het is zo ingericht dat alle karakteristieken van heel China hier te zien zijn. Het was een prachtige belevenis om hier rond te lopen. We hebben veel foto's gemaakt. Ook worden er van ons veel foto's gemaakt. Het liefst een chinees tussen ons in voor het contrast.Ook staren veel chinezen ons aan en doen dat dan heel ongegeneerd.
Vanavond hebben we gegeten bij McDonald's, zonder stokjes!
Morgen vliegen we naar Hefei. Tot nu toe gaat alles voorspoedig. De groep is leuk en de chinezen aardig.