Get Adobe Flash player
Home Verslag Luan

Verslag Luan

Luan - zaterdag 13 maart 2004

Allereerst willen we iedereen bedanken voor alle leuke reacties op ons verblijf in China via mail en het gastenboek. We hebben gezien dat de site goed bezocht wordt. Geweldig!
Vanmorgen moesten we vroeg opstaan, omdat wij om kwart voor acht vertrokken naar het vliegveld van Beijing. Onze groep van acht echtparen splitste zich vandaag. Na het afscheid vanmorgen vertrokken we met vier echtparen naar Hefei, provincie Anhui. Het was bijna twee uur vliegen. Tussen bijna alleen maar mannen zaten negen nederlanders. Hefei is niet toeristisch. Anhui is één van de armste prvincies van China. Dat valt ook meteen op als je door de stad rijdt. Veel armoedige huizen, kleine winkeltjes in een soort garageboxen en eettentjes op straat. Je ziet veel mensen op een soort bakfiets bananen, kolen of stenen vervoeren. Wel is het indrukwekkend om hier rond te rijden, vooral omdat het de geboortestad is van onze Luan. We zijn dan ook van plan hier veel te filmen en foto's te maken van het dagelijks leven in Hefei.
Om 15:00 uur zou Sophie, de begeleidster van Wereldkinderen, ons in het hotel verwelkomen, maar door allerlei omstandigheden (de bus deed er zo lang over) was zij pas om half zes in het hotel. Dat geeft ook aan wat voor 'uithoek' dit is. Gelukkig werden wij op het vliegveld opgevangen door Jane. Ook de 'bellboys' van het hotel vonden ons direct op het vliegveld om de koffers alvast van de band te halen. Wij zijn hier dus goed herkenbaar. Sophie vertelde ons dat het beter was om in het hotel te eten dan in een restaurant omdat de kans groot is dat onze maag niet bestand is tegen de hygiene hier.
Helaas kregen wij vandaag te horen dat de overdracht van de kinderen niet morgen is, zoals eerder gepland, maar pas maandag. Maandagmorgen vanaf negen uur is de overdracht van Luan op onze hotelkamer. Dit is enorm spannend, maar wij kijken er ook echt naar uit. We zijn heel benieuwd hoe zij zal reageren op ons. Op onze hotelkamer staat al een bedje klaar, er staat een wandelwagen en er liggen al cadeaus (van het hotel) op Luan te wachten. We zijn letterlijk en figuurlijk al dicht bij Luan!
Morgen onze laatste dag met z'n tweetjes.............