Get Adobe Flash player
Home Verslag Luan

Verslag Luan

Luan - zondag 14 maart 2004

Zondag 14 maart
Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen tot 9:00 uur. Dat zal er voorlopig wel niet meer van komen! Na het ontbijt gingen we met Sophie winkelen. Zij ging alles inslaan wat wij als groep voor onze dochters de komende dagen nodig zijn. We hebben ondertussen leuk gewinkeld. Het is allemaal enorm goedkoop hier. Jammer dat we al bij aan ons bagagelimiet zitten, maar anders...... We hebben wel een CD gekocht met Chinese kinderliedjes en een puzzel van China.
Toen we weer terug waren in het hotel kregen we uitleg over morgen en de plastic tas met het 'starterspakket' uitgereikt. We weten nu hoe we de flesjes moeten klaarmaken, hoe we noodles moeten bereiden en rijstepap moeten maken. Ook het fruithapje, de yogidrink en de luiers ontbreken niet. Tevens hebben we een praktische Chinese les gekregen van Sohie. Om vast thuis te oefenen:
* Je bent een lief meisje: ni hao gui
* Huil niet: bie ku
* Wees niet bang: bie pa
* Mama: ma ma
* Papa: ba ba
* Opa: ye ye
* Oma: nai nai
* Niet doen: bu neng

Volgens Sophie kunnen we deze week ook nog het kindertehuis bezoeken waar Luan momenteel verblijft. We hopen echt dat dit mogelijk is.
Verder hebben we natuurlijk veel gefilmd en gefotografeerd om zo een beeld te krijgen van het dagelijkse leven hier in Hefei.
Morgen is dus de grote (oftewel de 'hebbes'-) dag. We proberen zo snel mogelijk enkele foto's van Luan op de site te zetten en hopen zo spoedig mogelijk alles te laten weten hoe de overdracht is geweest. We proberen nog wat te slapen vannacht.
De Chinezen hechten nogal wat waarde aan bijgeloof. Wij inmiddels ook een beetje: terwijl wij dit verslag typen is er op TV de film met daarin het nummer van Bryan Adams die op de site staat...

Een impressie van het dagelijkse leven in Hefei.

Het 'starterspakket'