Get Adobe Flash player
Home Verslag Luan

Verslag Luan

Luan - woensdag 17 maart 2004

We hebben niet echt veel gedaan vandaag. Vanmorgen zijn we wezen winkelen. We trekken veel bekijks. Twee van die lange bleekscheten met een Chinees kindje. Regelmatig zorgen wij voor een opstopping in de winkel. Mensen gaan op de hurken kijken bij Luan of wijzen naar het lange blonde haar van Marjan. Mensen op de fiets of in de auto die ons nakijken en vervolgens bijna ergens tegenop rijden. We laten het allemaal wat over ons heen komen.
Vandaag was het lekker weer (ong. 14 graden) in vergelijking met de vorige dagen. Toen was het wat te warm (ong. 25 graden).
Vanmiddag was Luan alleen maar aan het huilen. Wat we ook probeerden, niets hielp. Temperatuur opgenomen: geen koorts. We hebben toen Sophie maar om raad gevraagd. 'Heeft ze de afgelopen dagen al gepoept?' Nee dus. Sophie heeft toen een klisma gehaald en is Luan bevrijd van haar last en hebben we kennis gemaakt met de eerste poepluier. Dat heeft haar dus behoorlijk dwars gezeten.
Vanavond na het eten heeft Luan met een balletje gespeeld en kregen we ineens haar eerste echte spontane lach te zien. Dan krijg je echt kippenvel en 'smelt' je helemaal weg bij het zien van zo'n vrolijk meisje. Veel eten en drinken doet ze nog niet. Veel en lang slapen wel. Elke avond slaapt ze als eerste (nu nog veel huilende kinderen op de gang) en 's morgens verschijnen wij als laatste aan het ontbijt. Hopelijk blijft dit zo. Na het eten van een chocoladetaart van de jarige reisgenoot Annerique en het houden van de dagelijkse 'gangsessie' sluiten we de dag weer af.