Get Adobe Flash player
Home Verslag Luan

Verslag Luan

Luan - vrijdag 19 maart 2004

Vanmorgen was Luan (en wij dus ook) om half zeven wakker. Ook vannacht is ze lang wakker geweest. Ze was weer erg verdrietig. Gelukkig heeft ze lekker ontbeten (con gi = rijstepap) en om negen uur vertrokken we naar het kindertehuis. Het was ongeveer een kwartier rijden door de stad.
We mochten in het tehuis filmen en foto's maken. Eerst werden we ontvangen door de onderdirecteur. Sophie was mee als tolk. De onderdirecteur bracht ons bracht ons mee naar de afdeling waar Luan gewoond heeft. Het is een groot tehuis, alles was verdeeld in afdelingen van ongeveer tien kinderen. Elk met hun eigen bedje.
Het is heel apart om hier rond te lopen. We hebben veel vragen gesteld over het leven van Luan in het kindertehuis. Niemand van de verzorgsters sprak engels, dus Sophie als tolk was zeer wenselijk. Sommige kinderen waren bang voor ons (vanwege de lengte), anderen staken de armpjes uit: ze wilden met ons mee. Alle vloeren zijn van beton en er is geen verwarming. Alle kinderen zaten in van die loopstoeltjes. Nu snappen we ook waarom Luan zo hangt in de wandelwagen. Het is precies de houding van de loopstoeltjes. (Als één van de lezers van onze site zo'n loopstoeltje heeft, dan zou Luan hem graag willen lenen. Graag even een mailtje naar ons.) Het bezoek was naar ons idee eigenlijk wat te kort, we mochten niet langer dan 1,5 uur blijven. Daarna hadden we nog even een gesprekje in het kantoor met de directrice. We kregen het paspoort en een kadootje voor Luan. Wat heel leuk was is dat ze ons nog foto's met bijschriften meegaf. Die zijn gedurende Luan's verblijf daar gemaakt. Sophie heeft dit voor ons vertaald. Verder kregen we een kopie van de advertentie uit de krant waarin gezocht wordt naar de ouders van Luan. Niemand heeft hierop gereageerd....... Het was een zeer emotioneel en waardevol bezoek.
Na dit bezoek zijn we naar de vindplaats gereden. Dat was midden in het centrum van Hefei in een dure winkelstraat, waar je niet mag komen met de auto. Op welke plek ze precies is gevonden is niet bekend. Daarna, met veel waardevolle foto- en video-opnamen, gingen we weer terug naar het hotel.
Deze dag heeft meer indruk gemaakt op de ouders dan op Luan.
Morgen vliegen we weer terug naar Peking.