Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - vrijdag 1 mei 2015

We zijn na ruim 10 uur vliegen aangekomen in Shanghai. De vliegreis verliep voorspoedig. Luan was luchtziek en voelde zich echt beroerd en zag lijkbleek. We zaten achterin het vliegtuig en hadden last van turbulentie, geen goede combinatie voor Luan. Gelukkig was het snel over toen ze uit het vliegtuig was.

Op het vliegveld werden we opgewacht door onze gids YingYing (Rita). Onderweg naar het hotel kregen we al (te) veel informatie over Shanghai. We hadden nauwelijks tijd om naar buiten te kijken, Rita ratelde aan een stuk door! In ieder geval weten we nu dat Shanghai 24 miljoen inwoners heeft, het de duurste stad van China is, het er enorm druk is en dat we niet in de rode taxi's moeten stappen (we hebben niet begrepen waarom, maar doen maar keurig wat Rita ons heeft verteld).

Nadat we ingecheckt waren in ons hotel en ons even hebben opgefrist, zijn we in een groene taxi gestapt, die ons naar een winkelstraat bracht. Volgens Rita konden we daar lekker en goedkoop eten! We ervoeren toen ook hoe enorm druk het hier is! Niet te geloven, druk met auto's, fietsers en vooral mensen! En allerlei neonlichten, knipperende reclames en toeterende auto's maken dat het een drukke en hectische stad is.
We hadden al snel een restaurant gevonden en hebben heerlijk gegeten! Het enige nadeel vanavond was dat we erg lang moesten wachten om met de taxi weer terug bij het hotel te komen.