Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - zaterdag 2 mei 2015

2 Mei: Shanghai, Tongli en Suzhou

Vanmorgen moesten we op tijd opstaan, om 20 over 8 moesten we klaar staan in de hal, waar we weer werden opgewacht door Rita.
Allereerst gingen we naar het station, waar we de trein namen naar Suzhou. Het was de eerste keer dat we in China met de trein gingen reizen. Shanghai is enorm druk, op het station was dat al niet veel anders! Maar gelukkig loodste Rita ons door alle drukte op tijd de juiste trein in. In de trein hebben we gezellig gekletst over het dagelijks leven in Nederland en in China met Rita en vooral Luan heeft genoten van alle verhalen. Ook het fotoboekje van Luan werd enthousiast door Rita bekeken. Rita komt oorspronkelijk uit Hefei (de geboortestad van Luan) dus veel vragen gesteld over het leven van een 12-jarige in Hefei.

Na een rit van ongeveer 25 minuten waren we aangekomen in Suzhou. Daar stond al een busje voor ons klaar en kon de reis voortgezet worden in de richting van Tongli. Tongli is het Venetië van China, of nog beter het Giethoorn van China. Wat hebben we genoten in dit prachtige stadje. We hebben een rondvaart gemaakt in een authentieke Chinese punter. Opvallend was dat bijna alle punters door vrouwen werden voortbewogen. Wat een zware job voor die vrouwen. 

Na onze puntertocht gingen we naar het oude stadscentrum met prachtig aangelegde tuinen en vervolgens hebben we in het theehuis genoten van een theeceremonie.

Daarna het busje weer in en vertrokken we weer richting Suzhou. Eerst hebben we een bezoek gebracht aan de Tuin van de Nederige Bestuurder. Het was een prachtig aangelegde tuin met mooie bruggen, pagodes en doorkijkjes.
Tot slot nog even zijderupsen geaaid in een zijdefabriek. Jin durfde ze niet aan te raken, maar Luan had er geen moeite mee en heeft gevoeld hoe zacht zo'n zijderups is.

Na het bezoek aan de fabriek werden we naar ons hotel in Suzhou gebracht waar we even konden uitpuffen van deze indrukwekkende maar fantastische dag.
Zojuist nog even lekker gegeten bij de Pizzahut en daarna gewandeld in de buurt van ons hotel. Alle straten zijn hier prachtig verlicht met Chinese lampions. Echt schitterend!
Het was een topdag, ondanks de regen.
Morgen weer met de trein terug naar Shanghai.