Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - maandag 11 mei 2015

Dag 11: Regen en workshop Chinees koken

Vanmorgen rond 8 uur opgestaan. Na een heerlijk ontbijt hebben we besloten om eens een ochtendje rustig aan te doen. Het regende pijpenstelen, met af en toe een klap onweer. Geen ideaal weer om er op uit te trekken. Dus heerlijk zitten lezen, wat gamen op de iPad en spelletjes gedaan. Ook wel eens lekker.

Vanmiddag hadden we een workshop Chinees koken. Dat was heel leuk.
We waren niet de enigen bij de workshop. Het was weer een heel internationaal gezelschap, twee dames uit Australië, een gezin uit Israël en een man uit Duitsland. Heel leuk al die culturen bij elkaar.
Eerst moesten we gezamenlijk drie gerechten uitkiezen. We kozen voor dumplings (kon Jin eindelijk mooi zijn eigen dumplings maken), een gerecht met kip (Gong Bao Chicken) en varkensvlees in zoet-zure saus. Toen het boodschappenlijstje klaar was gingen we naar de markt om alle ingrediënten te halen. De groente-en fruitmarkt is een kleurrijk geheel en ik moet zeggen dat al het groente en fruit er goed en vers uitzag! Heel veel groente kennen wij niet en is ook in Nederland niet te koop.
De vleesmarkt is daarentegen een ander verhaal. Ook daar is alles heel vers, zo vers dat alle dieren nog levend zijn. Er zaten levende kikkers in een netje, honderden kippen, ganzen, eenden, konijnen, duiven, verschillende soorten vissen. Zelfs honden en katten, het is dus waar, wat gezegd wordt. Toen wij er rondliepen werden sommige dieren gevoerd, anderen werden geslacht. We zijn snel weer naar buiten gelopen, dit hoefden we niet te zien.

Nadat we de boodschappen gehaald hadden, kon het koken beginnen. Eerst allemaal een schort voor en een prachtig mutsje op en toen aan het werk! En je had Jin moeten zien, prachtig vond hij het. Hij kan zo een Chinees restaurant beginnen, haha! De workshop was uiteraard in het Engels, maar Jin keek goed hoe de docent het voordeed en kon het zo na doen. Luan was vooral handig in het vouwen van de dumplings. Bert was iets te gul met het toevoegen van de rijstwijn (65% alcohol) aan het gerecht. En toen het klaar was natuurlijk alles lekker opeten. En gezellig kletsen met de overige deelnemers!
We hebben weer een leuke dag gehad.