Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - dinsdag 12 mei 2015

12e dag: Fietsen

Weer een prachtige dag gehad.
Vanmorgen na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt. Het hotel waar we zitten verhuurt fietsen en de route begon ook vanaf het hotel. Dat is lekker makkelijk. Het weer was prachtig, stralend blauwe lucht en ongeveer 29 graden.
We fietsten een route door de rijstvelden. Voor de locale inwoners hier heel gewoon, maar wij vonden het bijzonder. Je kon de rijst zelfs ruiken. Verder veel gezien, perziken aan bomen, watermeloenen, een slang (helaas overreden, niet door ons...), bananenbomen (met trossen bananen eraan), citroenen, komkommerplanten en nog veel meer! En op de achtergrond het Karstgebergte.

Het grootste deel van de route was er nauwelijks ander verkeer, op de elektrische scooters na. In China is de elektrische scooter enorm populair, zo populair dat je hier bijna niemand meer ziet fietsen, op een stelletje Nederlanders na, haha. En vaak zie je dan het hele gezin op één scooter. Ze rijden hier overigens allemaal zonder licht, ook 's avonds (levensgevaarlijk hier in het chaotische verkeer): dat bespaart de batterij.

Tussen de middag in een klein dorpje op een boerderij geluncht. Heel primitief, met uitzicht op de Li-rivier. Geweldig!

Totaal ongeveer 15 kilometer gefietst, het laatste stukje was het zwaarst, vooral voor Jin, de weg was erg slecht, er was veel verkeer en het was erg warm. Gelukkig konden we in ons hotel even lekker afkoelen in onze kamer met airco!

Vanavond met de taxi naar het centrum van Yangshuo geweest, om voor de laatste keer lekker Chinees te eten.

Morgen beginnen we aan de terugreis. Om half 12 worden we door Judy opgehaald en zij brengt ons naar het station in Guilin (ongeveer twee uur rijden). Daar nemen we een hogesnelheidstrein naar Guangzhou. De treinrit duurt ongeveer drie en een half uur. In Guangzhou worden we op het station opgewacht door een gids, die ons naar het vliegveld brengt. Om 11 uur
's avonds (Chinese tijd) vliegen we naar Parijs (13 uur vliegen). In Parijs stappen we over op een vliegtuig die ons naar Amsterdam brengt. Daar hopen we donderdagochtend om kwart voor 9 te landen. En dan het laatste stukje met de trein van Schiphol naar Steenwijk.

Dit is dus de laatste keer dat we een verslag op deze site zetten, we zitten nu nog lekker buiten op het balkon. Het is nu nog ongeveer 25 graden en het enige wat we horen zijn de krekels!

We hebben enorm genoten van deze rootsreis en wij hebben veel plezier gehad in het prachtige China! Het is geweldig om dit als gezin mee te maken en veel te leren over de Chinese cultuur en gewoonten, want dat dit een bijzonder land is hebben we zeker ondervonden.

Voor de laatste keer een groet vanuit China van Luan, Jin, Bert en Marjan