Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - zondag 3 mei 2015

Zondag 3 mei:

Vanmorgen werden we in het hotel in Suzhou wakker om 9 uur. In dit hotel hadden we een echt Chinees ontbijt. De enige die helemaal los ging was Jin. In een mum van tijd had hij zijn bord vol geschept met nasi, noedels, sushi, gebraden vlees in saus en andere Chinese lekkernijen. Wij houden het in de ochtend liever bij een broodje kaas of een eitje. Maar dat was beperkt verkrijgbaar. Jin beweerde bij hoog en laag dat ik dit thuis ook voor hem maakte, maar hij bedoelde waarschijnlijk dat hij dat vroeger in China heeft gegeten. Toch grappig om te zien dat Jin zijn roots toch weer boven komen.
Om half 11 vertrokken we richting het station om weer met de trein naar Shanghai te gaan. Het reizen met de trein is hier heel anders dan in Nederland. Eerst koop je een treinkaartje, dan moet je ID-kaart of paspoort getoond worden. Je tas wordt, net zoals bij ons op Schiphol, door röntgenstralen bekeken en zelf loop je onder een poortje door. Als je trein op het station is gearriveerd, ga je met je kaartje door een poortje en wandel je naar het perron. Op het perron staan allemaal nummers. Ook op je kaartje staat een nummer. Je gaat bij dat nummer netjes in de rij staan. Als de deuren van de trein opengaan, ga je naar binnen en zoek je het stoelnummer wat ook op je kaartje staat. Je weet dus zeker dat je een plek hebt om te zitten!

Rond het middaguur waren we weer in ons hotel in Shanghai. De rest van de middag en avond hebben we gebruikt om Shanghai verder te ontdekken. We zijn naar De Bund geweest, hebben oud Shanghai bekeken en lekker gegeten in het restaurant waar we de eerste avond ook gegeten hadden. Het was een gezellige middag, we hebben genoten van alle uitzichten, heerlijk gewandeld, ons verwonderd over de enorme drukte en de chaos in het verkeer en de militairen bij de kruispunten om het verkeer in goede banen te leiden.

Shanghai is een prachtige stad, maar enorm druk. Als jij je bedenkt dat Shanghai 24 miljoen inwoners heeft, tel daar de toeristen eens bij, dan begrijp je de drukte misschien. Of als alle inwoners van Nederland (17 miljoen?) allemaal op dezelfde dag naar Amsterdam zouden gaan...
Zo druk dus!

We hadden prachtig weer, zonnetje, wat wind en 25 graden. Heerlijk dus.

Morgen nemen we afscheid van onze gids Rita en stappen we weer in de trein, deze keer naar Hefei!