Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - maandag 4 mei 2015

Dag 4: naar Hefei

Vanmorgen vroeg opgestaan, we moesten om 20 over 7 klaar staan in de lobby van het hotel, we werden voor de laatste keer door onze gids Rita naar het station gebracht. Dit keer voor de reis naar Hefei, de geboorteplaats van Luan. Op het station hebben we afscheid genomen van Rita. Het was een geweldige gids en we hebben samen een paar leuke dagen met haar gehad!

Deze keer reisden we alleen (zonder gids) per trein. Het reizen met de trein bevalt ons heel goed, het is comfortabel, ontspannen en je hebt genoeg beenruimte. De treinen zijn mooi en rijden gemiddeld zo'n 250 kilometer per uur. Na een rit van drie en een half uur kwamen we aan in Hefei. Daar stond mr. Gongzheng (Jeff) ons al op te wachten. Hij had totaal geen moeite om ons te herkennen, haha! De enige toeristische attractie in Hefei zijn wij!

Jeff bracht ons naar het hotel en hielp ons met inchecken. We merkten meteen een groot verschil met onze vorige hotels: hier spreekt geen mens Engels, zelfs in het hotel niet. Laat nu uitgerekend Jin vandaag opgesloten zitten in de wc! Hij had de deur niet op slot gedaan, maar toch wilde de deur met geen mogelijkheid open. Probeer dan maar eens bij de receptie duidelijk te maken wat er aan de hand is... Gelukkig is het de technische dienst uiteindelijk gelukt om Jin te bevrijden en is de deur zo gerepareerd dat dit niet weer kan gebeuren. En Jin heeft al die tijd rustig zitten wachten, zonder in paniek te raken. Hoe cool is dat!

Jeff heeft ons laten weten dat we morgen om 10 uur vertrekken naar het kindertehuis. Het is een nieuw kindertehuis, heel modern en heel mooi. Wij vinden dat jammer en hebben gevraagd of het oude kindertehuis nog te bezoeken is, omdat daar onze herinneringen liggen. Dat is volgens Jeff wel mogelijk. Het oude kindertehuis doet nu dienst als een tehuis voor bejaarden, we hopen dat er nog herkenbare dingen te zien zijn. We laten het morgen rustig over ons heenkomen.

Nadat we genoten hadden van heerlijke noedels tussen de middag zijn we naar de winkelstraat gewandeld. Dit is ook de plaats waar Luan twaalf jaar geleden werd gevonden. Wij waren daar elf jaar geleden ook al en het is er enorm veranderd. We konden dus ook niet helemaal meer de juiste plaats traceren, nu zijn er mobiele telefoonwinkels, een Apple-store, een Nike-winkel en de destijds herkenbare bankgebouw was verdwenen. Omdat het hard regende zijn we maar de Starbucks ingedoken, met uitzicht op de vindplaats en hebben genoten van een heerlijk kopje koffie en thee met wat lekkers erbij.

Vanavond lekker gegeten in ons hotel. Het restaurant zit op de 29-ste verdieping en het uitzicht was prachtig. En tijdens het eten kwamen we erachter dat het restaurant ronddraaide! Top!

Het is bijzonder om terug te zijn in Hefei, het is niet alleen de geboorteplaats van Luan, maar ook de plaats waar wij elf jaar geleden ouders zijn geworden. Een prachtige en belangrijke gebeurtenis in ons leven! Morgen gaan we op zoek naar herinneringen en herkenningspunten van 11 jaar geleden!