Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - dinsdag 5 mei 2015

Dag 5: Bezoek aan het kindertehuis

Vandaag was het zover, het bezoek aan het kindertehuis.
Om 10 uur vertrokken we vanaf ons hotel. Jeff, onze gids, had ons gisteren al verteld dat het kindertehuis een compleet nieuw gebouw had. Het lag ook niet in de buurt van het oorspronkelijke kindertehuis.

Na een klein uurtje rijden kwamen we aan bij het nieuwe kindertehuis. Nadat we van harte welkom werden geheten door één van de directeuren van het kindertehuis kregen we een korte rondleiding door een gedeelte van het kindertehuis. Ook mochten we in het huis van een pleeggezin kijken, die ook op het terrein van het kindertehuis woont.
Daarna wandelden we naar het hoofdgebouw. In de entree van dit gebouw stond een welkom voor Luan (en haar familie) op een levensgroot scherm! Dit hadden we totaal niet verwacht en we waren behoorlijk geëmotioneerd en onder de indruk van zo'n warm welkom. Ook hier kregen we een korte rondleiding. We hebben met de medewerksters gesproken en foto's laten zien van toen Luan nog in het kindertelevisie woonde. Helaas hebben we geen van deze verzorgsters kunnen ontmoeten.
We mochten het dossier van Luan bekijken, dit was gelijk aan alle papieren die we zelf ook hebben. We hadden thuis een fotoboek gemaakt vanaf het moment dat we Luan kregen. Hierin waren alle belangrijke momenten uit het leven van Luan verwerkt tot nu toe. Dit werd erg gewaardeerd en we kregen ook meteen het verzoek om zo af en toe foto's te mailen naar het kindertehuis. Nadat we de e-mailadressen hadden uitgewisseld, was het tijd voor het geven van de cadeaus. Natuurlijk hadden wij cadeaus voor het kindertehuis meegebracht, maar Luan kreeg ook een prachtig cadeau. Het is een knipselschilderij van een boom uit de Gele Bergen, een prachtig stukje natuur in de provincie Anhui, waar Hefei de hoofdstad van is. Hier gaan we morgen overigens ook naar toe.
Tot slot kregen we een lunch aangeboden. We hebben heerlijk gegeten en tijdens het eten hebben we alle vragen kunnen stellen, die we van te voren bedacht hadden.
Na de lunch hebben we dankbaar afscheid genomen en kwam er een eind aan een emotioneel en hartverwarmend bezoek aan het kindertehuis.

Daarna zijn we naar het oude kindertehuis gegaan. Voor Bert en mij heeft dit veel meer emotionele waarde. Hier waren wij elf jaar geleden. We herkenden nog veel terug. Luan kan zich natuurlijk daarvan niets herinneren, behalve van wat wij haar op foto's hebben laten zien. Helaas konden we niet naar binnen, maar mochten wel rondwandelen over het terrein. In het voormalig kindertehuis wonen nu ouderen.

Zo rond half 3 waren we weer terug in het hotel en hebben we besloten om de dag rustig af te sluiten met een wandeling door het naastgelegen park. Dit was een goede beslissing. Het weer was prachtig en in het park was veel te doen en te zien. Vooral het bootje varen in de grote parkvijver, met Jin aan het stuur, was leuk en ontspannen. We hebben voor Luan in het park een mooi armbandje gekocht als herinnering aan deze bijzondere en onvergetelijke dag!