Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - woensdag 6 mei 2015

Dag 6: reizen naar Huangshan

Vandaag was een reisdag. We zijn om half 7 opgestaan en na het ontbijt vertrokken we naar Huangshan. We reisden dit keer met de bus en de reis duurde bijna vijf uur. In het hotel hadden we deze ochtend een Nederlands echtpaar ontmoet, die ook met hun dochter van elf jaar een rootsreis aan het maken zijn. Heel toevallig gingen ze met dezelfde bus ook naar Huangshan, dus hadden we gezellig wat te kletsen onderweg.

Huangshan ligt in de Gele Bergen en hoort nog bij de provincie Anhui. Zo rond kwart voor twee waren we in Huangshan en stond bij de uitgang van het busstation Steven ons op te wachten. Steven is de komende dagen onze gids.

Het hotel is weer mooi, alleen de WiFi is hier heel slecht. Zo hadden we in de vorige hotels WiFi op onze kamer, in dit hotel hebben we alleen WiFi in de lobby. En dan is het nog een slechte verbinding.

Verder valt het ons op dat hier echt niemand Engels spreekt, alleen de gids. De restaurants hadden in de vorige steden de prijzen in getallen staan, hier zie je echt alleen Chinese karakters. Ook de getallen! Daarom worden we vanavond om 7 uur door Steven opgehaald om uit eten te gaan, dit lukt ons echt niet hier! Alhoewel we wel een Mc Donalds gespot hebben, dat gaat altijd goed, haha.

Vanmiddag zijn we even de oudste straat gaan bekijken, die is prachtig! Toevallig kwamen we de andere Nederlandse familie ook weer tegen!

Morgen gaan we met de gids hier de bergen in. We hebben nu nog geen idee hoe laat we terug zijn, we weten dus niet of het dan nog lukt om iets op de site te zetten.

Groetjes van ons vanuit Huangshan en hopelijk tot morgen!


PS: vanwege de slechte WiFi lukt het ons (nog) niet om foto's te plaatsen!