Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - donderdag 7 mei 2015

Dag 7: wandelen in de Gele bergen van Huangshan

We hebben vandaag een fantastische dag gehad!

Eerst hebben we ontbeten, hier is alleen een Chinees ontbijt, dat betekent nasi, congee, gebraden vlees, noedels, dumplings en andere voor ons onbekende gerechten. Jin vindt het fantastisch, hij zit momenteel elke ochtend te genieten van nasi en dumplings. Wij hebben een geroosterd broodje kunnen vinden met wat jam. En messen zijn er ook niet, dit in tegenstelling tot onze vorige hotels, waar ook nog jus d'orange, croissant of een stokbroodje op het buffet lag. Wij vinden het Chinese eten heerlijk, maar nasi om half acht in de ochtend gaat er echt niet in.

Na het ontbijt vertrokken we naar de Gele Bergen van Huangshan. We hadden perfect wandelweer, de omgeving was werkelijk schitterend en Luan en Jin zijn goede wandelaars. We zouden een korte route doen, maar hebben onderweg besloten de langere route te nemen, omdat ze het zo goed deden! Totaal hebben we een route gedaan van bijna 13 kilometer! En het langere stuk ging door de Grand Canyon met hele steile stukken! Toppers, die Luan en Jin.
We moesten veel trappen op en af en dat is erg vermoeiend. Maar de uitzichten waren spectaculair! Gelukkig was Steven mee als gids.

Luan kreeg als geschenk van het kindertehuis een knipselschilderij van de bomen uit dit gebied. We hebben ze onderweg veel gezien, en realiseren ons nu wat een prachtige provincie Anhui is. En wat geweldig dat we dit nu als gezin samen kunnen doen en beleven in dit prachtige land!

Vanavond weer (net als gisteravond) uit eten geweest, dat is hier echt een avontuur. In de restaurants zijn geen menukaarten. Alle gerechten staan uitgestald op een tafel of een buffet. Je wijst aan wat je wil hebben, schrijft het bijbehorende nummer op een briefje en de kok maakt het voor je klaar. Dat klinkt heel simpel, maar dat is het niet! Er liggen namelijk geen herkenbare groenten, vruchten en vlees op die tafel! Het is dus een grote gok wat je moet bestellen. Gelukkig helpt Steven ons wel een beetje, maar sommige groenten hebben geen Engelse namen, omdat het lokale groenten zijn. Toch hebben we al twee avonden heerlijk gegeten. En krijgen we complimentjes over het eten met stokjes, dat gaat ons nu wel goed af, we hebben al dagen geen bestek gezien, haha!

Hopelijk worden we morgen wakker met niet al te veel spierpijn!