Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - vrijdag 8 mei 2015

Dag 8: Regen, regen, regen

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan een Mingdorp Hongcun. De route naar het dorp toe was mooi, we reden dwars door theeplantages, rijstvelden en prachtige witte huizen. Helaas begon het onderweg te regenen en het is vandaag niet meer droog geweest! HongCun bestaat uit allerlei huizen uit de 17e en 18e eeuw. Het bijzondere van dit dorp is dat alle huizen zo goed bewaard zijn gebleven.
In het dorp kregen we een rondleiding van Steven. Ondanks de regen werkte hij gewoon zijn programma af. Zo liepen we in de stromende regen tussen allemaal paraplu's door van allerlei andere toeristen. Het was daar echt prachtig, maar op een gegeven moment waren we echt doorweekt en hebben Steven gevraagd om terug te gaan naar de auto.
In het hotel aangekomen hebben we droge kleren aangetrokken en hebben we wat spelletjes gespeeld op onze hotelkamer.

Vanavond weer met Steven uit eten geweest, we kennen nu het principe en leren steeds meer lokale gerechten kennen. Zo hadden we dit keer bamboe, eierplant (soort aubergine, groeit alleen in China), garnalen (Jin zijn favoriete eten) en een zeer pittige rundvleesschotel gegeten. Heerlijk!

Na het eten zijn we de Old Street doorgewandeld en hebben we wat echte Chinese thee gekocht die in Anhui verbouwd is. Eerst kregen we een officiële theeceremonie, compleet met muziek en uitleg hoe je de thee moet drinken. Daarna hebben we verschillende soorten thee geproefd en uiteindelijk voor de groene thee en de Oolong thee gekozen. Kom maar eens proeven als we weer thuis zijn!

Toen we tegen 21.30 uur weer terug waren in onze hotelkamer hebben we geprobeerd om onze natte kleren en schoenen droog te föhnen.

Morgen hebben we weer een reisdag. Dit keer verlaten we de provincie Anhui en hebben eerst een busreis van ongeveer 3 uur, en daarna een binnenlandse vlucht naar Guilin. We weten niet of we morgen iets op de site kunnen zetten.