Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Luan

Verslag rootsreis

Foto's van de reis staan in het fotoalbum.

Roots - moederdag 10 mei 2015

Dag 10: Van Guilin naar Yangshuo

We hebben weer een geweldige dag gehad!

Vanmorgen om half 7 opgestaan en genoten van een heerlijk ontbijt. Wat een luxe hotel hadden we en we konden dit keer kiezen voor een Chinees ontbijt of een westers ontbijt. Dit keer maar voor een westers ontbijt gekozen. Helaas nog steeds geen kaas gezien, het enige broodbeleg is jam. We zaten wel voor het eerst weer tussen andere buitenlanders, afgelopen week waren wij de enige niet-Chinezen.

Om half 9 vertrokken we richting de haven van Guilin. Vanaf daar reizen we per boot naar Yangshuo over de Li-rivier. We waren niet de enigen die aan boord gingen, het was een internationaal gezelschap. Op de boot kregen we een zitplaats toegewezen, wij zaten bij mensen uit Chili en uit Australië. Leuk om zo gesprekken te hebben!

De boot vertrok om half 10 en het weer was prachtig! We hebben de hele tijd op het bovendek gestaan, en enorm genoten van het prachtige uitzicht en landschap. Natuurlijk veel foto's gemaakt, maar de werkelijkheid is zo mooi, dat is in foto's niet te vangen.
We hadden ook een lunch op de boot. En Judy, onze gids, zou iets te drinken halen. Ze had voor ons alle vier bier gehaald. Ja, ook voor Luan en Jin, heel normaal hier. En dat in de ochtend, haha.

Zo rond 13.00 uur legden we aan in Yangshuo en wandelden we via de markt naar onze bus die ons naar het hotel bracht. Dit keer een hotel met een buitenzwembad. En omdat het vandaag erg warm en benauwd was, hebben Luan en Jin vanmiddag al even heerlijk gezwommen.

Vanavond in het hotel heerlijk pizza gegeten!
Na het eten zijn we naar een spectaculaire lichtshow geweest die zich afspeelde op de Li-rivier. Deze show is bedacht door Zhang Yimou, dat is de man die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing heeft gearrangeerd. Totaal deden 500 acteurs en zangers mee aan deze show! Het is moeilijk om foto's te maken in het donker, maar hopelijk geven de foto's die we vandaag gemaakt hebben een beeld van hetgeen we gezien hebben.

Het was weer een topdag!