Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Jin

Verslag rootsreis Jin

Roots Jin - maandag 22 april 2019

Vanwege slechte wfi-verbindingen is onze trip voorlopig ook te volgen via Polarsteps: https://www.polarsteps.com/MarjanGritter/1644057-zuid-china-en-vietnam

 

Gisteren is onze reis goed verlopen. We hadden geluk dat het vliegtuig overboekt was en kregen wij voor het eerste stuk van onze reis stoelen in business class aangeboden. Dus van Schiphol naar Istanbul was het erg genieten in het vliegtuig, jammer dat dit feestje in Istanbul ten einde was...Na onze overstap begon het langste gedeelte van de vliegreis, ruim 14 uur was het zitten voordat we aan de landing in Guangzhou konden beginnen. 4 jaar geleden stopte de rootsreis van Luan in Guangzhou en het is daarom heel bijzonder om de rootsreis van Jin hier te laten beginnen. Gisteravond waren we erg moe (zeg maar kapot) van de lange reis. Dus toen wij precies naast ons hotel een Mac zagen was dit natuurlijk handig voor een snelle hap, zodat we daarna meteen naar bed konden, Helaas bleek dit niet het geval te zijn doordat onze pinpassen niet werkten, wij nog niet in de gelegenheid waren geweest om geld te pinnen en in China iedereen tegenwoordig afrekent met een mobieltje of een smartwatch. ??Lopen wij in Nederland blijkbaar erg achter. De jongedame van de Mac snapte niet wat ik wilde doen met mijn plastic pasje, zelfs mijn vraag of er een ATM in de buurt was, snapte ze niet. Dus eerst maar terug naar het hotel om daar maar te vragen waar we snel een pinautomaat konden vinden. Daarna weer terug naar de Mac waar dezelfde jongedame weigerde onze bestelling nogmaals in te voeren. Al met al bijna anderhalf uur bezig geweest om een snelle hap te bemachtigen, grr...

Vandaag, 23 april vertrokken we met de trein naar Nanning. Reizen met de trein is ideaal. Keurige snelle treinen, heerlijke stoelen, lekkere lunch besteld in de trein, een vrouw die regelmatig het gangpad komt schoonvegen, zodat je niets op de grond durft te gooien en een man die in dienst is om de riempjes van de rugzakken die in het bovenste vak liggen die naar beneden hangen, weer netjes in het bagagerek stopt.
Na een treinreis van 4 uur werden we op het station opgewacht door Matthew, onze gids de komende dagen. We zitten nu in hetzelfde hotel als 8 jaar geleden toen we Jin kregen.
Vanmiddag hadden we een ontmoeting met Hannah, onze gids van 8 jaar geleden. Dit was erg leuk en waardevol, leuke gesprekken gevoerd, samen door het park gewandeld en aansluitend hebben we haar meegenomen uit eten. Fantastisch om haar weer te ontmoeten, er was gespreksstof genoeg en we hebben haar nu op de We Chat zodat we contact kunnen blijven houden. We hebben ook nog nieuwe informatie gehoord over Jin. Een hele fijne ontmoeting was dit!
Hannah gaat nog proberen om de pleegmoeder van Jin te achterhalen en wie weet kan ze nog een ontmoeting arrangeren voor ons de komende dagen.
Morgen reizen we door naar Guiping en gaan we het kindertehuis bezoeken.