Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Jin

Verslag rootsreis Jin

Roots Jin - zaterdag 27 april 2019

Vanmorgen om half 10 werden we bij ons hotel opgehaald om naar Jangxi te reizen. De rit ernaar toe duurde ongeveer vier uur. We gingen over de snelweg. Het eerste stuk was saai, maar op een gegeven moment kwamen de bergen in zicht. Toen werd het leuker om naar buiten te kijken. We hebben de komende dagen nog steeds Matthew als gids, die met ons meereist tot we China gaan verlaten. Ook hebben we een auto met chauffeur mee tot de Vietnamese grens.

Rond 13.00 uur waren we bij het hotel. Snel ingecheckt en toen meteen door. Eerst even een lunch gehaald, een soort Chinees broodje met vulling erin, wat we in de auto hebben opgegeten. Matthew en de chauffeur kochten ergens langs de weg een kop noedels.
Daarna zijn we naar naar de oude stad van Jangxi gereden. Werkelijk prachtig! We waren zeer onder de indruk van al dat moois! We hebben er heerlijk rondgewandeld. Toen weer even een stukje in de auto om naar een Goose Well te gaan. Dit was een bron in een schitterend natuurgebied. Ook daar heerlijk gewandeld en genoten van de prachtige, sprookjesachtige omgeving. We hebben ondertussen al heel wat van China gezien, dit is zeker één van de hoogtepunten tot nu toe van dit prachtige land.

Onbegrijpelijk eigenlijk dat er hier zo weinig toeristen zijn. Het is een stuk onontdekt China, je zou bij zoveel moois verwachten dat het enorm druk zou zijn. Maar het was heerlijk rustig en relaxed. Daarnaast hadden we ook perfect weer, het was minder warm dan de afgelopen dagen. Of zou dat komen omdat we nu de stad uit zijn?

Kortom: we hebben ongelooflijk genoten van vandaag! Een dag om nooit te vergeten!