Get Adobe Flash player
Home Verslag rootsreis Jin

Verslag rootsreis Jin

Roots Jin - donderdag 2 mei 2019

Vanmorgen zijn we om 8 uur vertrokken vanuit Hanoi naar Halong Bay. Totaal duurde de reis drie uur. We hebben twee stops gemaakt bij een Friendship Store.

Om twaalf uur gingen we aan boord van ons schip. We werden meteen ontvangen met een welkomstdrankje en een welkomspraatje door onze gastheer. Daarna konden we naar onze kamers, onze koffer stond er al. Wij hebben twee kamers, met een tussendeur. Ook hebben beide kamers een eigen douche en wc en een terras met uitzicht op zee! Wat een luxe!

Om 13.00 uur hadden we een lunch, heerlijk gegeten, het was in onze ogen een diner! En zo lekker!
Na de lunch heerlijk op het dek liggen zonnen en relaxen. Er is gewoon WiFi aan boord, dus Luan en Jin vermaken zich ook uitstekend!
Om drie uur vertrokken we in een ander bootje naar een grot. Toen we die bekeken hadden gingen we met hetzelfde bootje door naar een drijvend vissersdorpje. Zo prachtig! Zelden zoiets bijzonders gezien! De bewoners in dit dorpje wonen in bootjes drijvend op tonnen. Het ligt heel mooi tussen twee bergen in, uit de wind en geen last van stromingen. Ze werken allemaal als visser. De vis wordt opgevangen in grote bakken, die ook in het water drijven. Het was een prachtig gezicht om al die grote vissen te zien rondzwemmen. De kinderen uit dit dorpje krijgen elke dag les van een leraar. Volgens de gids was er ook een belangrijk item aanwezig, wij dachten WiFi, maar het was karaoke!
Wij mochten in een kajak rond het dorpje roeien. Geweldig! Heel indrukwekkend en uniek!

Daarna weer een stukje gevaren en toen was het tijd om te zwemmen! Heerlijk om in de zee te zwemmen in zo’n prachtige omgeving! Wat een geweldige belevenis! Nog nooit gezwommen met zulke prachtige uitzichten! Het water was niet koud!
Toen we weer terug kwamen bij onze boot stonden ze ons al weer op te wachten met een drankje. Wat een luxe!

Vlak voor het eten genoten van een heerlijke Pina Colada, terwijl we lekker aan het lounchen waren op het bovendek en we aan het genieten waren van het prachtige uitzicht! Wat is dit gaaf zeg! Het lijkt wel een droom!

Het avondeten was ook subliem! Heerlijk!

Na het diner was het tijd om te vissen. Omdat het al donker was, moest eerst een lamp aan om de vissen te lokken. Luan en Jin vonden het geweldig om te doen! Het was helemaal gaaf toen Luan een inktvis had gevangen. Waarschijnlijk krijgt ze die morgenochtend bij het ontbijt...Ook zagen we een aantal kwallen voorbij zwemmen.

Wat een geweldige dag was dit, te mooi om waar te zijn! Als ze me knijpen word ik wakker en blijkt het een droom te zijn...zo mooi! Maar het is echt! Zo gaaf!

Inmiddels ligt het schip voor anker, morgen varen we verder. De rust hier nu midden op zee is ook indrukwekkend!
Tot morgen!